Har du grønne alger i havedammen?

Alger i havedammen er noget der virkelig kan ødelægge glæden ved at have en fiskebassin. Det kan være rigtig svært at få bugt med trådalger i sin havedam, og mange giver op i kampen mod algerne.

Køb algefjerner
havedam med alger
algebehandling

Fjern alger i havedammen med en algefjerner

Har du prøvet alt, men har stadig problemer med alger i din fiskebassin? Så er det tid tid til en algebehandling til havedam. Algebehandlingen er ufarlig og skader ikke din fisk, men sænker soloptaget i vandet og dermed mængden af alger.

Køb algefjerner

 Start algebehandlingen idag

Der går 2-4 uger før effekten af algebehandlingen kan ses, så start idag så du kan mindske algerne i din havedam.

algebehandling

Slut med grønt vand i havedammen

Efter 1 -2 uger er der ikke længere grønt vand i havedammen, og du kan igen nyde din havedam som du burde. En havedams vand bør ikke være grønt af alger, det er meget sjovere når man kan se bunden.

Ønsker du at starte din algebehandling, så kan vi hjælpe. Bestil idag, så sender vi samme hverdag.

Køb algefjerner
Havedam uden alger

Har du grønt vand i din havedam?

Hvorfor bliver vandet i havedammen grønt?

Vandet i havedammen bliver grønt af den ophobning af alger der sker i vandmiljøet og er helt naturligt. Det sker når der kommer for meget næring i vandet, især om sommeren når solens står højt. Alger er encellede organismer som ofte er så små, at de kan passere igennem filtre, og der skal der mere til at stoppe dem end blot et havedamsfilter. De lever af sollys og nærringsstoffer i dammen, hvilket der om sommeren er meget af, både af fiskemad, afføring, og plantemateriale der kommer ned i vandet.

Hvordan bekæmpes alger i havedammen:

Her kan du læse lidt om, hvordan man får bugt med alger i havedammen. Trådalger i havedammen kan ødelægge glæden ved at have en havedam, da man ikke kan se bunden og sjældent ens flotte fisk. En algebehandling behøver ikke at være skadeligt for miljøet, og er ganske effektiv.

Udstyr til algebekæmpelse:

Alger er et af de største problemer ved havedamme, og især ved nyopførte havedammen da vandmiljøet ikke er i balance. En god balance med plate og dyreliv er vigtigt hvis du skal have en klar havebassin. 

Pumpen der renser vandet er meget vigtig og den skal gerne flytte halvdelen af den volumen du har i din dam. Dammen skal også have en fordeling af planter og fisk så der derved kommer et godt og sundt vandmiljø.

Har du eksempeltvis en havedam med store KOI fisk, så vil man helst undgå for mange planter, og der er pumpen vigtig da den skal stå for en stor del af rensningen af dammen. Til denne type havedam vil man med fordel have en pumpe der flytter hele dammen volumen i timen.

Middel mod grønne alger:

Man kan med fordel bruge en organisk algebehandling til en havedam, da man vil få meget mere glæde af en havedam, hvis man slipper for at kæmpe mod algerne dagligt. Vi tilbyder her på siden en algebehandling som ikke er farlig for vandmiljøet hvis det bliver brugt i de rigtige doser.

Sammen med et vandfiltreringssystem, kan vi næsten love at du får bugt med trådalger i din havedam.
Det kan tage måneder for dit filtreringssystem, så få renset vandet godt nok og så er du langt inde i sæsonen. Med en algebehandling sker det på blot få uger, uden at man ødelægger vandmiljøet.

Havedammens konstruktion:

Konstruktionen af havedammen er også vigtig, da den rette opbygning sikre et godt vandmiljø. Din dam skal helst have et dybt område på ca. 40% af den totale størrelse. 30% skal være som mellemzone og de resterende 30% som lav zone, så de dam får en hældning.

Skimmer til overfladen:

Meget af det tilvækst som kommer i dammen er godt for alger og derfor er det en fordel at have en skimmer der tager det tilvækst der flyver ned i dammen. Tilvæksten er næring og algerne og ved at fjerne noget af den næring, mindsker du også algerne i dammen.